Za članove (i one koji to žele postati)

 

Poštovane kolegice i kolege,

i vi možete biti dio kontinuiranog razvoja relativno mlade samostalne znanstvene discipline, ali oduvijek važne struke – arhivistike. Učlanjenjem u Hrvatsko arhivističko društvo, aktualnosti i stručna zajednica bit će vam na dohvat ruke.

 

Čega ćete biti dio ako se učlanite?

Sudjelovat ćete u neprofitnoj strukovnoj udruzi, a kao član Društva imate priliku dodatno upoznati arhivsku djelatnost i stručno se usavršiti.

 

Pitate se kako?

Društvo organizira godišnje stručno-znanstvene skupove, razne radionice i promotivne aktivnosti, dio je međunarodnih aktivnosti arhivista te se bavi izdavačkom djelatnošću. Zašto radimo sve to? Želimo da naši članovi, bili oni studenti, arhivisti, djelatnici za upravljanje dokumentacijom u raznim tijelima i organizacijama, stručnjaci za digitalizaciju, svakim danom grade ovu znanstvenu disciplinu i šire svoju stručnost.

 

Zanima li vas neko uže područje arhivistike?

Pridružite se našim sekcijama! Možda je za vas baš Sekcija za elektroničko gradivo ili Sekcija za opis arhivskoga gradiva. Osim njih, možete se još učlaniti u Sekciju za zaštitu gradiva izvan arhiva, Sekciju za zakonodavstvo, Sekciju za arhivsku pedagogiju ili Studentsku sekciju (ukoliko još studirate).

 

Zanima li vas još nešto?

Potražite nas na mrežnim stranicama Društva (had-info.hr/). Komunicirajte s nama na Facebooku ili Instagramu, tu smo za vas i na adresi e-pošte had@arhiv.hr. Rado ćemo odgovoriti na svaki upit!

 

Odlučili ste se učlaniti?

Ispunite obrazac pristupnice . Pristupnicu možete otisnuti (zatim popunjenu skenirati ili fotografirati te nam je dostaviti u takvom obliku) ili ispuniti na računalu pa poslati na prethodno navedenu adresu e-pošte. O vašem pristupanju Hrvatskome arhivističkom društvu odlučuje Predsjedništvo HAD-a na prvoj sljedećoj sjednici nakon zaprimanja pristupnice, o čemu dobivate povratnu informaciju u najkraćemu mogućem roku. Naravno, Vaše osobne podatke ćemo koristiti isključivo za potrebe koje se odnose na komunikaciju i reguliranje statusa članstva u Društvu.

 

Godišnju članarinu od 13€ (97,95 kn) možete uplatiti općom poštanskom uplatnicom, za čije ispunjavanje potrebne podatke možete pronaći na mrežnoj lokaciji https://www.had-info.hr/osnovne-informacije, ili pak osobnim dolaskom i gotovinskom uplatom u našem sjedištu na Marulićevom trgu 21, Zagreb. Potonje je moguće radnim danom od 9 do 14 sati, ali preporučamo prethodnu najavu na telefone: 098 914 9638 (broj tajnika), 4801 906, 4801 919. Tko zna, ako Vam se posreći možda budete i sretni osvajač mini-razgleda (10 min) najljepše secesijske zgrade u ovom dijelu Europe!

Svakako, članarinu je potrebno uplatiti do kraja kalendarske godine – nema velike žurbe ☺.  

 

Ako se odlučite biti našim članom, s veseljem prihvaćamo nova lica te se veselimo budućoj suradnji!

 

 

Edit Page
Copyright © 2009-2022 Hrvatsko arhivističko društvo. Sva prava pridržana.