Poziv za prijavu izlaganja za 12. D-fest

Otvorene su prijave za izlaganja na Dvanaestom festivalu hrvatskih digitalizacijskih projekata.

Ovaj skup, koji je posvećen digitalizaciji kulturne i znanstvene baštine, sustavima za upravljanje digitalnom građom, digitalnim proizvodima i uslugama te predstavljanju digitalizacijskih projekata, održat će se 4. i 5. svibnja 2023. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Ovogodišnji D-fest okuplja brojne stručnjake iz područja digitalizacije građe koji se bave s upravljanjem digitalnom građom te razvojem digitalnih proizvoda i usluga u knjižnicama, arhivima, muzejima i ostalim digitalnim sustavima. Skup će se baviti i trenutačno najvećim nacionalnim projektom digitalizacije i izgradnje infrastrukture – e-Kultura koji je u zadnjoj godini provedbe. U programu D-festa otvoren je prostor i za druge zanimljive teme poput korištenja digitalne građe u projektima digitalnog pripovijedanja, razvoja publike i uključivanja građana u projekte ustanova kojima se podržavaju ciljevi građanske znanosti. Osobito aktualna tema ovogodišnjeg D-festa je korištenje umjetne inteligencije u upravljanju i korištenju digitalne građe, a nastavljamo i s važnim dijelom skupa koji je posvećen predstavljanju projekata digitalizacije građe. 

Izlaganja možete prijaviti preko mrežne stranice D-festa. Rok za prijavu izlaganje je do 26. ožujka 2023. Autori će biti obaviješteni o prihvaćanju izlaganja do 31. ožujka 2023.

Pin It
Copyright © 2009-2022 Hrvatsko arhivističko društvo. Sva prava pridržana.