Međunarodni dan arhiva 2019.

Obavještavamo vas o konferenciji za medije koja će se održati u Hrvatskome državnom arhivu (Zagreb, Marulićev trg 21, dvorana Katalozi), kao najava obilježavanja i proslave Međunarodnoga dana arhiva - 9. lipnja, ove godine u Hrvatskoj sa središnjom temom: Bicikl. Tema je odabrana radi okrugle – 200-e obljetnice patentiranja bicikla. Ne treba zaboraviti i da je stara hrvatska riječ za bicikl  kotur, a valja podsjetiti i na procjenu da danas na svijetu ima preko milijardu bicikala!

Navedenu temu arhivi će popratiti raznovrsnim događanjima: izložbama, promocijama izdanja, nagradnim igrama, ciklo-kino projekcijama, predavanjima značajnih biciklista svoga kraja, igraonicama, predstavljanjima edukativnih igara, … i dr. Svakako, svi su sadržaji nastali naslanjajući se na pisane, slikovne, fotografske, filmske, audio i drugovrsne zapise koje čuvamo u svojim arhivskim ustanovama.

Za jedinstveno medijsko najavljivanje ovogodišnjega Međunarodnog dana arhiva u Hrvatskoj, sredstvima Ministarstva kulture tiskan je plakat i programska knjižica u nakladi Hrvatskoga arhivističkog društva, koja sadrži informacije o svim ovogodišnjim programima kojima arhivske ustanove u Hrvatskoj obilježavaju taj dan.

Pin It
Copyright © 2009-2022 Hrvatsko arhivističko društvo. Sva prava pridržana.